Nieuws van de rederijen

5 Jul 2019

‘War risk surcharge’ Arabische Golf

Door diverse aanvallen op tankers in de afgelopen maanden lopen de schepen nu een verhoogd risico. Dit heeft zich vertaald in hogere verzekeringskosten die rederijen als MSC en CMA niet alleen willen dragen.
Vanaf begin juli zal er door diverse rederijen een toeslag worden berekend van ca. USD 40 per teu voor alle routes van een naar Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Bahrein, Saudi Arabië (Damman en Jubail), Koeweit en Irak.

Hyundai Merchant Marine sluit zich aan bij de THE Alliance

HMM was nog één van weinige grote containerrederijen die zich niet had aangesloten bij één van de drie grote allianties. 
De Koreanen maakte tot nu toe gebruik van de diensten van 2M (Maersk & MSC) maar het contract die in maart 2020 eindigt wordt niet verlengd. Vanaf 1 april komend jaar voegt HMM zich bij de alliantie van Hapag Lloyd, ONE en Yang Ming voor een periode van 10 jaar.

Implementatie Advance Cargo Manifest voor inkomende verschepingen naar Bangladesh

Volgens de National Board of Revenue (centrale autoriteit voor belastingadministratie) in Bangladesh zal per 1 juli 2019 de volledige elektronische vrachtmanifest van alle zendingen ingediend moeten worden voordat het schip de laatste aanloophaven verlaat.
De rederijen verzoeken ons om de verschepingsinstructies tijdig in te dienen zodat het manifest, 24 uur voor vertrek schip, accuraat ingediend kan worden.

Back to the overview