Australia, New Zealand: nieuwe fumigatie eisen Brown Marmorated Stink Bug

10 Jul 2019

Voor containers met een hoog risico, special equipment d.w.z. open toppers, flatracks en breakbulk lading, zal er voor het laden een fumigatie certificaat ingediend moeten worden bij de rederij die in overeenstemming is met de de vereisten van het "Ministerie van Landbouw en Water


Het voorgaande gaat in vanaf 1 september 2019, loopt tot 31 mei 2020, ex van de Amerikaanse en Canadese Oost- en Westkust en laadhavens van de Golfkust van de Verenigde Staten.

De effectieve datums zijn gebaseerd op de volgende criteria:

Startdatum - Schepen die aankomen in de havens van de VS of Canada op of na 1 september 2019.

Einddatum - Schepen die aankomen op de havens van Australië of Nieuw-Zeeland op of vóór 31 mei 2020.

Hapag-Lloyd zegt dat het bedrijf de eis heeft gesteld dat voor containers met een hoog risico, speciale apparatuur, dwz. open toppen, flatracks en breakbulk-lading, een begassingscertificaat voor "BMSB" is verplicht voor indiening door klanten voorafgaand aan het laden, in overeenstemming met de vereisten van het "Ministerie van Landbouw en Water Resources" (DAWR).

Als het fumigatiecertificaat niet wordt gepresenteerd, worden gerelateerde geboekte zendingen niet geladen.

Fumigatie is de verantwoordelijkheid van vrachtbelangen. De vereiste strekt zich uit tot vracht die wordt geladen in geconsolideerde zendingen, evenals voor volle containerladingen.

Back to the overview