V.S. past importheffing aan voor Scotch Whisky, Italiaanse kaas en Franse wijn

15 Oct 2019

Het kantoor van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger heeft een lijst vrijgegeven van honderden Europese producten welke nieuwe tarieven krijgen, waaronder koekjes, salami, boter en yoghurt - maar in veel gevallen alleen van toepassing op enkele EU-landen, waaronder Duitse cameradelen en dekens die in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd.

De lijst bevat in het VK gemaakte truien, truien, kasjmier items en wollen kleding, evenals olijven uit Frankrijk en Spanje, in de EU geproduceerde worst en andere varkensvleesproducten anders dan ham, en Duitse koffie. De nieuwe tarieven zijn van kracht vanaf 18 oktober.

Het Bureau van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger zei dat het "deze tarieven voortdurend opnieuw zou evalueren op basis van de besprekingen met de EU" en verwacht gesprekken te voeren om het geschil op te lossen.

Toch werden sommige Italiaanse gerechten - Parmezaanse kaas Reggiano, Romano en Provolone kaas - getroffen met tarieven, net als Italiaans fruit, kokkels en yoghurt. Ook Duitse en Britse camera-onderdelen, industriële magnetrons, gedrukte boeken, zoete koekjes en wafels zullen aangepaste tarieven krijgen.

De reden van deze Amerikaanse heffingen zijn de Airbus-vliegtuigen welke in de EU zijn gemaakt en die worden geconfronteerd met een heffing van 10%, welke Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, zoals Delta Airlines, kan schaden voor miljarden dollars.

EU-producten die de genomineerd zijn voor verhogingen zijn chocolade, Griekse, Franse en Portugese olijfolie, helikopters, bevroren vis, kreeft, mousserende wijn, glaswerk en tegels.

Wordt uiteraard vervolgd!

Back to the overview