Rotterdams Havenbedrijf begint blockchain pilot.

30 Oct 2018

Het platform waar de partijen aan werken moet volledig open en onafhankelijk worden.

Niet alleen wordt workflow management gekoppeld met track & trace, ook worden alle papieren documenten gedigitaliseerd waardoor de logistieke ketens kunnen worden bespaard. transparanter en efficiënter worden en er vele miljoenen euro’s

 

Om dit te creëren, gaan de partijen uit van blockchain technologie. Blockchain biedt aan alle partijen in een logistieke keten de mogelijkheid om, door middel van gevalideerde data en zonder centrale leiding, de activiteiten te laten coördineren. Digitalisering zorgt hierbij voor automatisering, wat een ultra efficiënte logistieke keten mogelijk maakt. Extra bijzonder aan het project is dat we voor het eerst in de overigens nog korte geschiedenis van deze technologie, verschillende blockchains met elkaar laten opereren. Dat gebeurt via een overkoepelende ‘notary’ die de volledig losstaande blockchains in Korea en Nederland met elkaar verbindt.

 

De pilot betreft multimodaal transport van een container van een fabriek in Azië naar een locatie in Nederland. In eerste instantie wordt de pilot door de drie partijen uitgevoerd, maar staat het samenwerkingsverband daarna open voor andere partijen om aan te sluiten. De pilot start in januari volgend jaar en de resultaten zullen in februari 2019 bekend worden gemaakt.

 

Back to the overview