Nederlandse Luchthavens moeten nauwer samenwerken

9 Jan 2019

Royal Schiphol Group zelf bestaat naast Schiphol uit Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport. De samenwerking moet daarbij niet blijven, maar zich ook uitbreiden tot Maastricht Airport en Groningen-Eelde Airport. Met alle Nederlandse luchthavens moet middels een samenwerking een luchtvaartsysteem gevormd worden waarmee we onze positie in Europa kunnen blijven handhaven.

 Ook breder samenwerken is volgens Benschop nodig. De uitwisseling van kennis doen we niet alleen in Nederland, maar ook over de grens via onze internationale participaties. Wat we daar leren, passen we hier toe, en omgekeerd.

In zijn eerste nieuwjaarstoespraak als Schiphol-topman dringt Benschop net als zijn voorganger Jos Nijhuis aan op betere OV verbindingen naar Schiphol. Een optie volgens Benschop is bijvoorbeeld het doortrekken van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.

Hoewel Schiphol vorig jaar een recordaantal van 71 miljoen passagiers verwelkomde, kwamen er ook meer klachten dan ooit binnen over geluidoverlast. Het bewoners aanspraakpunt Schiphol (BAS) kreeg in 2018 11.500 meldingen, drie keer meer dan het jaar ervoor.

Back to the overview