Helft vrachtafhandeling Schiphol gaat straks op de schop!

6 Feb 2019

Schiphol bereidt de sloop en verhuizing voor van naar schatting 110.000m2 aan oude vrachtafhandelingsloodsen en kantoren van KLM en Dnata.

De grootste vrachtverschuiving in de geschiedenis van Schiphol is allereerst nodig om de vliegveiligheid te vergroten. De extra taxibanen moeten daarbij een drastische reductie van het aantal vliegtuigen opleveren dat nu nog de start- en landingsbanen kruist. Daarnaast komt bij de sloop ook extra ruimte vrij voor de verdere uitbouw van de passagiersterminals van de luchthaven. Schiphol komt binnen een half jaar met een plan voor de gigantische verhuisoperatie, specificaties zijn er nog niet gegeven maar uit aanvullende informatie blijkt dat de vrachtflat en afhandelingsloodsen van Dnata (52.000m2) tussen 2021 en 2023 moeten wijken voor een nieuw Viaduct over de A4. Daarover zal de nieuwe taxibaan worden aangelegd.

De betrokken partijen laten verder weten dat de toekomstige verplaatsing van de vrachtafhandeling in goed overleg zal gebeuren en de klanten geen hinder mogen ondervinden van de sloop-en verhuisplannen. 

Back to the overview