Bundeling van krachten voor de North West Central Corridor

8 Mar 2019

TMA Logistics, Container Terminal Utrecht en Vero Container Logistics gaan met elkaar samenwerken om de wachttijden voor de binnenvaart bij de Rotterdamse deepsea terminals te beperken. Deze bundeling van lading zal resulteren in een betrouwbaarder barge-product en leidt daardoor tot duurzamer transport en minder vertraging bij de terminals.

Jaarlijks worden er ruim 250.000 containers  vervoerd op de route Amsterdam-Utrecht-Rotterdam en is van essentieel belang voor de binnenvaart. In de praktijk betekent deze samenwerking dat schepen bij de diverse terminals minimaal 150 tot 200 containers combineren voor één deepsea terminal in Rotterdam (RWG, ECT Euromax, APMT, ECT Delta).

Volgens de diverse directieleden van de binnenlandse terminals is samenwerking noodzakelijk om de binnenvaart concurrerend en betrouwbaar te houden. De bundeling zal ik direct betekenen dat er lagere demurrage- en detentiekosten ontstaan voor de klanten.

Ook het de Havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam zijn erg blij met dit initiatief. Een goede afhandeling van de binnenvaart is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van Nederland als meest efficiënte en betrouwbare logistieke hub van Europa.

Back to the overview